Program deltaker

Fredag 16. februar kl 17.45 – 22.00 «Oss brikke Auna Aktivitetspark» Arrangement i samarbeid med Troll arkitektur. Les  mer om arrangementet under fanen Program publikum.

Lørdag 17. februar kl 09.00 – 15.30 Workshops, foredrag og byttemarked

Mountain Brick 2024 kan presentere hele tre workshops, et foredrag og et spennende byttemarked mellom kl 09.00 og 15.30. Programmet er lagt opp slik at det er mulig å melde seg på og delta på et eller flere av programpunktene.

09.00 – 11.00 Workshop: Fra digital til praktisk LEGO bygging. Anders Bjørkto er en kjent deltaker når LEGO entusiastene samles for å bygge store jernbane layout. Han er den som tegner ut felles layout digitalt og bygger sine modeller med digital programvare, før han bygger modellene i praksis med LEGO klosser. Samtidig har han  innsikt  i digitalisering av  modeller. Anders har bl.a. bygget lokstallen i Lund, en rundstall med dreieskive, og en flott modell av  et norsk togsett, type 74. Begge modeller har vært vist på Mountain Brick.

11.00 – 12.00 Workshop Norm for jernbanemiljø. Lars Jølle er et mangeårig medlem av Brikkelaugets jernbanegruppe, er bl.a. kjent for sin detaljrike modell av Heimdal stasjon. For at det skal bli lettere å samarbeide om å lage store felles jernbanemiljøer ved større arrangementer, har Lars tatt initiativ til å få utarbeidet en norm for felles layout i LEGO. Hvorfor trenger vi en norm og hva skal den inneholde?

12.30 – 14.30 Workshop Introduksjon til MOC bygging. Merete Nilssen kjent fra LEGO Master Norge introduserer deltakerne for bygging av MOC – My Own Creation.  Hun har deltatt aktivt i bygging av tre store fellesprosjekter, en fornøyelsespark, Sabeltanns verden og Kardemommeby. Fra prosjektene vil det bli vist bilder og beskrivelser. Deltakerne vil også få mulighet til å prøve og bygge detaljer til en felles MOC. Workshopen er for de som ønsker å prøve seg på og  bygge egne MOC.

14.30 – 15.30 Foredrag – LEGO for eldre. Hvorfor er det etter hvert flere og flere eldre eldre som holder på med LEGO? Er kreativiteten i «leken» med de danske klossene en mulighet for å holde seg friskere lengre i alderdommen? Er hodebryet med at følge en byggetegning og sette sammen klossene i rett rekkefølge en måte å holde hjernecellene friske på?

15.30 – 16.00 Byttemarked. Er du interessert i å bytte egen designet  minifigurer, minnebrikker og/eller små LEGO kunstverk som du selv har bygget? Da er dette stedet for deg! Mountain Brick 2024 introduserer dette tiltak som er svært populært blant LEGO entusiaster ved større internasjonale LEGO arrangementer.  Bygg gjerne din egen liten LEGO figur i flere eksemplar, og bytt figurene dine med figurer fra andre deltakere.

Lørdag 17. februar kl 09.00 – 19.00 Montering av LEGO utstilling

Montering av LEGO utstilling – kun for påmeldte deltakere som ønsker å delta med sine LEGO kreasjoner på utstillingen søndag 18. februar.

På utstillingen kan alle  små LEGO-byggere og store LEGO-entusiaster delta og vise frem sine byggverker. Enten de har bygget et eller flere ferdige LEGO-byggesett, gamle som nye. Eller de har vært kreative og skapt sine egne kreasjoner, såkalte MOC’s – My Own Creation . Deltakere under 12 år må ha følge av en voksen.

Det vil bl.a. bli en større jernbane layout hvor alle deltakere kan bidra med tog, stasjoner og jernbanemiljøer.

Det er også mulig å delta i flere byggekonkurranser. Les mer om konkurranser under fanen Konkurranser.

Deltakerpris kr 100,- ved påmelding før 1. februar 2024. Ved påmelding etter 1. februar er deltakerprisen kr 200,-.  Prisen er inklusiv en minnebrikke, 1 x 8 studs med teksten Mountain Brick 2024.

Påmelding på påmeldingskjema – se fanen Påmelding

Lørdag 17. februar Kl 20.00 Pizzaspleis og sosialt samvær

Søndag 18. februar kl 11.00-16.00 Åpen LEGO utstilling

Åpen LEGO-utstilling for publikum i Allsalen i Oppdal kulturhus. Med byggebord for små LEGO-byggere og store LEGO- entusiaster i alle aldre. Utstilling av LEGO-modeller, bruktmarked og salg av LEGO.

Inngang publikum: Kr 50,- fra og med 3 år. Barn under 3 år gratis.

Ønsker du å være deltaker på utstillingen  med dine LEGO-modeller eller selge/bytte ditt brukte LEGO må du melde deg på som deltaker. Påmeldingskjema finner du under fanen Påmelding.

Deltakerpris for utstillere ved påmelding før 1. februar kr 100,- 2024. Påmelding etter 1. februar 2024 kr 200,-. Prisen er inklusiv minnebrikke Mountain Brick 2024, frukt og mineralvann.

Deltakere som ønsker å delta med større salgsboder må avtale dette på forhånd med arrangementsledelsen.

Søndag 18. februar kl 15.30 Premieutdeling

Premieutdeling